INFORMACIÓ TÈCNICA

UPDATE:

Us adjuntem les descripcions de controls. cliqueu als enllaços per descarregar els controls en pdf.


Cursa 1.5 Hores


Cursa 3 Hores


TERRENY

Plenament dins de la Serralada litoral; muntanyes de 500 metres a tocar de la mar. Terreny força desnivellat, amb substrat de sauló, entre els 80 i 500 metres d’altitud, està cobert en la seva majoria per bosc amb pinedes de pi pinyer i d’alzina en general de bona penetrabilitat. 
Extensíssima xarxa de camins i corriols. Multitud de detalls que senyalen la presència humana des de temps immemorials; poblats ibèrics, coves, monuments, casalots i finques abandonades, castells, ermites, murs, mines, etc. 
La Serralada es troba esquitxada de grans blocs de granit que proliferen en algunes zones de bosc donant un aspecte de laberint, en elles l’escalada en bloc ha trobat un autèntic paradís. 

MAPA

 SERRALADA LITORAL
Realitzat durant 2011 i 2012. Ampliat i revisat hivern 2016-2017.

Per aquesta cursa s'utilitzarà una porció petita del mapa, menys d'un 20% .
El mapa té moltíssims detalls, molts més dels que són habituals en una mapa de rogaine, però no marca els diferents graus de penetrabilitat de la vegetació.
Escala 1:15.000
Equidistància entre corbes de nivell: 10 metres.
Impressió en A4

Pel que fa al mapa de la cursa popular, el mapa és de característiques similars, però s'ha fet un important treball d'incorporació de detalls per poder donar més elements a la trama urbana.
Escala 1:10.000
Equidistància: 10 metres.
Impressió: A3

Realització
El treball de camp i dibuix del mapa ha estat realitzat per Pep Mayolas i revisat per l’staff Farra-O.

Criteris / comentaris

La cartografia és generalitzada com correspon a un mapa de rogaining. Tot i això és un mapa que té molt més detall del que sol ser habitual. Presenta un treball de camp exhaustiu en moltes zones.

Camins i corriols, s’han marcat gairebé la totalitat de. En zones de pas fàcil i on aquests és multipliquen, s’ha simplificat. Els corriols poc precisos només s’han dibuixat allà on són imprescindibles per salvar zones de vegetació.

Tanques; s’han marcat totes aquelles que són significatives per la cursa. Els símbols de tanca passable o tanca en runes impliquen que aquestes es poden passar, normalment sense dificultat. El símbol de tanca impassable implica que està prohibit passar-la encara que sigui possible en el terreny.

Roques; només s’han marcat aquelles que són importants per la lectura de cursa o properes a fites. Això vol dir que només apareixen els elements més rellevants.

TRAÇATS

El pas fora dels camins és possible i bastant còmode en diversos sectors, pel que es poden fer molts trams d’enllaç. Tingueu cura però, perquè no totes les zones són iguals. Especialment les rieres poden presentar barreres insalvables; per vegetació i pendent.


MATERIAL CURSA 3 Hores

No farem control de material i no demanem un material obligatori, encara que pensem que és important que ens acostumem a portar un material de seguretat mínim. Recomanem:

.Per corredor: 
o Motxilla.
o Bidó o  bossa d’aigua amb un mínim de 1 l.   
o Menjar i provisions d’emergència 
o Jaqueta tallavents 
o Sportident 

.Per equip:
o Xiulet 
o Manta tèrmica 
o Brúixola 
o Farmaciola 
o Telèfon mòbil que s’ha donat al formulari de la inscripció. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada